fbpx
Purjemedia Oy valkoinen logo

Purjemedia

Hakukonemarkkinointi SEM

Hakukonemarkkinointi (SEM), pitää sisällään niin hakukonemainonnan (SEA), kuin hakukoneoptimoinnin (SEO). Hakukonemainontaa on muun muassa Google Ads, joka mahdollistaa kohdennetun mainonnan, jossa mainoksia näytetään vain niille kuluttajille, jotka ovat todennäköisimmin kiinnostuneita yrityksen tuotteista tai palveluista. Tämä tekee mainonnasta tehokasta ja optimoi markkinointibudjetin käytön.

Hakukonemarkkinointi Palveluna

Saavuta huipputuloksia hakukonemarkkinoinnilla

Hakukonemarkkinointi (SEM) on Purjemedian ydinosaamisaluetta, joka tarjoaa yrityksellesi välittömän näkyvyyden ja tuloksia hakukoneissa. Käyttämällä tarkasti kohdennettua mainontaa ja huolellisesti suunniteltuja kampanjoita, me varmistamme, että yrityksesi tavoittaa potentiaaliset asiakkaat juuri oikealla hetkellä. Purjemedia keskittyy maksimoimaan investointisi tuoton (ROI) hakukonemainonnassa, hyödyntämällä avainsanatutkimusta, kilpailija-analyysiä ja jatkuvaa kampanjoiden optimointia. Olipa tavoitteesi bränditietoisuuden lisääminen, liidien hankinta tai verkkomyynnin kasvattaminen, Purjemedia räätälöi SEM-strategiat vastaamaan yrityksesi uniikkeja tarpeita. Kokeneiden asiantuntijoidemme avulla voit luottaa siihen, että hakukonemarkkinointisi on kustannustehokasta, tavoitteellista ja ennen kaikkea, tuottaa tuloksia.

Hakukonemarkkinointi yrityksille
Miten työ etenee?

Palvelumme vaiheet

Vaihe 1

Yhteydenotto

Asiakas ottaa yhteyttä Purjemediaan joko soittamalla, sähköpostitse tai sivulla näkyvän lomakkeen kautta.

Vaihe 2

Palveluiden valinta

Asiakas valitsee yhdessä Purjemedian tiimin kanssa yritykselleen sopivimmat palvelut.

Vaihe 3

Toteutus

Purjemedian tiimi toteuttaa laaditun suunnitelman laatuun panostaen ja pitää asiakkaan päivitettynä suunnitelman etenemisestä.

Viimeinen vaihe

Lopputulos

Työn valmistuttua Purjemedia ilmoittaa tästä asiakkaalle sekä sopii työn luovutuksesta ja jatko-ohjeista palvelusta riippuen.

hakukonemainonta yritykselle

Mainonta, joka tuottaa tuloksia

Hakukonemainonta on osoittautunut kriittiseksi välineeksi yrityksille, jotka tavoittelevat välitöntä näkyvyyttä ja haluavat tavoittaa potentiaaliset asiakkaat kohdennetusti. Google hallitsee yli 90% hakukonemarkkinasta, mikä korostaa Google-optimoinnin tärkeyttä yrityksille. Tämän päivän digitaalisessa maisemassa, missä noin 70-80% käyttäjistä ohittaa maksetut mainokset suosien orgaanisia tuloksia, hakukonemainonta tarjoaa mahdollisuuden näkyä näiden käyttäjien silmissä strategisesti kohdennettujen mainosten kautta. Tämä strategia ei ainoastaan paranna yritysten näkyvyyttä vaan myös tuottaa korkean ROI:n, sillä hakukoneiden kautta ohjattu liikenne on erittäin kohdennettua ja valmiina konversioon. Lisäksi, 87% älypuhelinomistajista käyttää hakukonetta vähintään kerran päivässä, mikä osoittaa mobiilioptimoinnin ja hakukonemainonnan merkityksen nykypäivän mobiilikeskeisessä maailmassa. Tarkoin suunnitellun hakukonemainonnan avulla yritykset voivat saavuttaa nopeita tuloksia, kasvattaa liikennettään ja parantaa sijoituksiaan hakutuloksissa, mikä vahvistaa niiden kilpailuasemaa digitaalisessa ympäristössä.

Välitön näkyvyys

Hakukonemarkkinointi (SEM) tarjoaa välittömän näkyvyyden hakukoneiden tulossivuilla, antaen yrityksellesi etulyöntiaseman kilpailijoihin nähden. Maksullisen mainonnan avulla voit sijoittaa yrityksesi suoraan potentiaalisten asiakkaiden näkökenttään, kun he etsivät tarjoamiasi tuotteita tai palveluita.

Liikenne

Hyvin suunniteltu SEM-kampanja käyttää kohdennettuja avainsanoja saavuttaakseen juuri ne käyttäjät, jotka ovat valmiita ostamaan tai saamaan lisätietoa. Tämä lisää verkkosivustosi liikennettä merkittävästi ja tekee jokaisesta mainoskulusta kustannustehokkaan.

Käyttäjän sitoutuminen

Hakukonemarkkinoinnin avulla voit luoda mainoksia, jotka eivät vain houkuttele klikkauksia, vaan myös edistävät käyttäjien sitoutumista. Mainosten mukauttaminen ja laskeutumissivujen optimointi parantavat käyttökokemusta, mikä lisää konversioita ja asiakasuskollisuutta.

Kustannustehokkuus

SEM tarjoaa mitattavia tuloksia, kuten klikkausmäärät, konversioasteet ja ROI. Tämä tekee siitä yhden digitaalisen markkinoinnin kustannustehokkaimmista ja tehokkaimmista tavoista. Voit säätää budjettiasi reaaliajassa tarpeidesi mukaan, optimoida kampanjoita tulosten perusteella ja saavuttaa maksimaalisen ROI:n.

Viisi ensimmäistä sivustoa hakutuloksissa kerää noin 67% kaikista klikkauksista
0 %
43% prosenttia kaikista liideistä tulee hakukonemainonnasta
0 %
Noin 55% käyttäjistä ei pysty erottamaan maksettuja mainoksia orgaanisista hakutuloksista SERP:issä
0 %
Google jatkaa hakumarkkinoiden dominointia, erityisesti mobiililaitteilla, joissa sillä on noin 96% mobiilihaun markkinaosuus.
0 %

Hakukonemarkkinointi (SEM) on olennainen osa digitaalista markkinointia, joka tarjoaa yrityksille mahdollisuuden lisätä näkyvyyttään hakukoneissa maksullisten mainosten avulla. Tavallisesti SEM sisältää Pay-Per-Click (PPC) -mainontaa, kuten Google Ads, jossa mainostajat maksavat ainoastaan, kun käyttäjä klikkaa mainosta. Hakukone markkinointi mahdollistaa yrityksille välittömien tulosten saavuttamisen, koska mainokset näkyvät hakutulosten ylä- tai alapuolella merkittyinä mainoksina.

Toisin kuin hakukonemarkkinointi, hakukoneoptimointi (SEO) keskittyy orgaanisen sijoituksen parantamiseen hakukonetuloksissa ilman mainoskuluja. SEO pyrkii parantamaan verkkosivuston luonnollista sijoitusta hakutuloksissa erilaisten teknisten ja sisältöön liittyvien optimointimenetelmien avulla. Vaikka SEO on pitkän aikavälin prosessi ja tulokset eivät ole välittömiä, sen tavoitteena on kasvattaa orgaanista liikennettä ja parantaa verkkosivuston näkyvyyttä pitkällä aikavälillä.

Molemmilla strategioilla on omat vahvuutensa ja käyttötarkoituksensa. hakukonemarkkinointi tarjoaa välittömiä tuloksia ja mahdollisuuden tavoittaa kohdeyleisö nopeasti, kun taas SEO edistää pitkäaikaista näkyvyyttä ja orgaanisen liikenteen kasvua. Näiden kahden strategian yhdistäminen osaksi kattavaa digitaalista markkinointistrategiaa voi tuottaa parhaita tuloksia, sillä ne täydentävät toisiaan optimaalisesti.

Katso tarkemmin jokaisesta aiheesta: Google Ads, Microsoft Ads ja hakukoneoptimointi.

Hakukonemarkkinointi tulisi nähdä yhtenä osana kokonaisvaltaista digitaalista markkinointistrategiaa, joka sisältää SEO:n, sisältömarkkinoinnin, sosiaalisen median markkinoinnin ja sähköpostimarkkinoinnin. Integroimalla SEM osaksi laajempaa strategiaa varmistetaan, että eri markkinointikanavat toimivat yhdessä saumattomasti ja tukevat toistensa tavoitteita. Tämä edellyttää yhtenäisten tavoitteiden ja mittareiden määrittämistä kaikille markkinointikanaville, jotta voidaan arvioida niiden vaikutusta kokonaisstrategian tehokkuuteen.

Varmistaaksesi SEM-kampanjoiden tehokkuuden osana laajempaa strategiaa, on tärkeää varmistaa niiden tukeminen muilla markkinointitoimenpiteillä, kuten sisältöstrategialla ja brändiviestinnällä. Esimerkiksi voit käyttää SEM:ää tukemaan erityisiä kampanjoita tai tuotelanseerauksia, mikä luo synergiaa muiden markkinointiponnistelujen kanssa. Hyödynnä myös kerättyä dataa ymmärtääksesi kohdeyleisösi käyttäytymistä paremmin ja kohdentaaksesi markkinointitoimenpiteesi entistä tehokkaammin. Näin jatkuva analyysi ja optimointi ovat avainasemassa SEM:n integroimisessa osaksi laajempaa markkinointistrategiaa, mikä mahdollistaa sijoitetun pääoman tuoton maksimoinnin ja liiketoimintatavoitteiden tehokkaan saavuttamisen verkossa.

Hakukonemainonta tarjoaa yrityksille nopean ja tehokkaan tavan saavuttaa kohdennettu yleisö verkossa. Se mahdollistaa mainosten näyttämisen hakutulosten ensimmäisellä sivulla tärkeimmillä hakusanoilla, mikä on erityisen hyödyllistä uusille verkkosivustoille tai kilpailullisilla markkinoilla toimiville yrityksille. Näin ollen hakukonemarkkinointi antaa mahdollisuuden saada näkyvyyttä ja houkutella kävijöitä verkkosivuille heti ilman pitkäaikaista odottelua.

Hakukonemarkkinointi avulla voit myös tarkasti mitata mainoskampanjoidesi tehokkuutta ja ROI:ta. Tämä tapahtuu analysoimalla mainosten suorituskykyä, kuten klikkausmääriä, konversioita ja mainosten kustannuksia. Saadun tiedon perusteella voit nopeasti säätää mainosstrategioitasi ja budjettia tarpeen mukaan. Tämä mahdollistaa joustavan reagoinnin markkinatrendien muutoksiin ja kilpailutilanteeseen, mikä puolestaan auttaa yritystäsi pysymään kilpailukykyisenä ja saavuttamaan liiketoimintatavoitteet tehokkaasti verkossa.

 • Kohdennettu Näkyvyys: SEM-markkinoinnin avulla voit saada sivustosi näkymään hakukoneiden tulossivuilla (SERPs) juuri silloin, kun potentiaaliset asiakkaat etsivät tuotteitasi tai palveluitasi. Tämä mahdollistaa erittäin kohdennetun näkyvyyden.

 • Nopeat Tulokset: Toisin kuin orgaaninen hakukoneoptimointi (SEO), joka voi kestää kuukausia tuottaakseen tuloksia, SEM voi tuoda näkyvyyttä ja liikennettä sivustollesi heti kun mainoksesi aktivoituvat.

 • Mittaus ja Seuranta: SEM-markkinoinnissa voit tarkasti mitata ja seurata kampanjoidesi suorituskykyä. Tämä sisältää klikkausmäärät, konversiot, käytetty budjetti ja paljon muuta, mikä auttaa sinua ymmärtämään sijoitetun pääoman tuottoa (ROI).

 • Joustava Budjetointi: Voit määrittää ja hallita budjettiasi SEM-kampanjoille. Voit aloittaa pienellä budjetilla ja kasvattaa sitä ajan myötä tulosten perusteella.

 • Parannettu Bränditietoisuus: SEM auttaa lisäämään brändisi tietoisuutta, sillä mainoksesi näkyvät korkealla hakutuloksissa. Tämä lisää brändisi näkyvyyttä ja voi parantaa brändikuvaa.

 • Kilpailuetu: SEM antaa mahdollisuuden erottautua kilpailijoistasi, erityisesti jos kilpailijasi eivät ole vielä hyödyntäneet SEM:ää tai eivät käytä sitä tehokkaasti.

 • Markkinoiden Ymmärrys: Analytiikan ja raportoinnin avulla saat arvokasta tietoa markkinoista, asiakaskäyttäytymisestä ja trendeistä, mikä auttaa parantamaan markkinointistrategiaasi.

 • Joustavuus ja Muokattavuus: SEM-kampanjoita voi muokata ja optimoida reaaliajassa vastaamaan muuttuvia liiketoiminnan tarpeita ja markkinatilanteita.

Hakukonemarkkinointi  on tehokas tapa saavuttaa tavoitellut asiakkaat oikeaan aikaan, ja se tarjoaa monipuolisia työkaluja ja strategioita liiketoimintasi kasvattamiseen. Purjemedia voi auttaa sinua hyödyntämään hakukonemarkkinoinnin  mahdollisuuksia ja kehittämään strategioita, jotka vastaavat liiketoimintasi tavoitteita ja budjettia.

Voit katsoa vielä Googlen hyödyistä täältä.

Hakukoneissa suoritettu mainonta, joka tunnetaan myös nimellä hakukonemarkkinointi (Search Engine Marketing, SEM), on prosessi, jossa yritykset maksavat mainostensa näyttämisestä hakukoneiden tulossivuilla. Tämä menetelmä on suunnattu tapa saavuttaa potentiaaliset asiakkaat, jotka etsivät aktiivisesti tiettyjä tuotteita, palveluita tai tietoa. Tässä on joitakin keskeisiä piirteitä hakukoneissa suoritetusta mainonnasta:

 • Avainsanat: Mainostajat valitsevat avainsanoja, joiden perusteella heidän mainoksensa näkyvät, kun nämä avainsanat tai lauseet haetaan hakukoneesta. Avainsanavalinnat perustuvat yleensä tuotteisiin, palveluihin tai aiheisiin, jotka liittyvät heidän liiketoimintaansa.

 • Maksu Per Klikkaus (PPC): Useimmiten hakukoneissa suoritettu mainonta toimii ”maksu per klikkaus” -mallilla, jossa mainostajat maksavat aina, kun joku klikkaa heidän mainostaan. Tämä tekee mainonnasta kustannustehokasta, koska maksu suoritetaan vain silloin, kun mainos tuottaa liikennettä.

 • Mainosten Sijoittelu: Mainokset näkyvät yleensä hakutulosten ylä- ja alaosassa, ja ne on merkitty ”Mainos”-tunnisteella erottamaan ne orgaanisista hakutuloksista.

 • Kohdennus: Mainostajat voivat kohdentaa mainoksensa tietyille kohderyhmille iän, sijainnin, kielen ja muiden demografisten tekijöiden perusteella.

 • Mittaus ja Seuranta: Hakukoneissa suoritetun mainonnan tehokkuutta voidaan tarkasti mitata. Mainostajat voivat seurata, kuinka monta kertaa mainoksia on näytetty, klikkausmääriä, konversioita ja paljon muuta.

 • Joustavuus ja Reaaliaikainen Optimointi: Mainoskampanjoita voidaan helposti muokata ja optimoida reaaliajassa vastaamaan markkinatilanteen muutoksia ja liiketoiminnan tavoitteita.

Hakukonemarkkinointi-kampanjan budjetin määrittäminen on keskeinen osa menestyksekästä digitaalista markkinointia, ja siihen vaikuttaa useita tekijöitä. Ensinnäkin on tärkeää asettaa selkeät tavoitteet, kuten liidien määrä, myynnin kasvu tai brändinäkyvyyden parantaminen, ja arvioida, kuinka paljon olet valmis maksamaan näiden tavoitteiden saavuttamisesta. Budjetin tulisi olla realistinen suhteessa yrityksen resursseihin ja tavoitteisiin.

Toiseksi, kohdennetut avainsanat vaikuttavat suoraan CPC-arvoihin (Cost Per Click), eli siihen hintaan, jonka olet valmis maksamaan jokaisesta klikkauksesta mainokseesi. Avainsanojen keskimääräiset CPC-arvot vaihtelevat riippuen kilpailun tasosta ja niiden kysynnästä. Tutkimalla avainsanojen CPC-arvoja voit saada käsityksen siitä, kuinka paljon joudut mahdollisesti maksamaan mainosten näkymisestä hakutuloksissa.

Kolmanneksi, on tärkeää arvioida odotettavissa oleva liikenne ja konversioasteet avainsanojen perusteella. Tämä auttaa sinua laskemaan kokonaisbudjetin ja varmistamaan, että varat kohdistetaan tehokkaasti. Esimerkiksi, jos tavoitteenasi on saada tietty määrä liidejä, voit arvioida, kuinka paljon liikennettä tarvitset tämän tavoitteen saavuttamiseksi ja miten paljon olet valmis maksamaan yhtä liidiä kohti.

Jatkuva seuranta ja analyysi ovat myös elintärkeitä budjetin tehokkaassa käytössä. Kampanjan edetessä on tärkeää seurata sen suorituskykyä ja tehdä tarvittavia säätöjä. Jos kampanja tuottaa odotettuja tuloksia, saatat haluta harkita budjetin lisäämistä saadaksesi enemmän liidejä tai myyntiä. Toisaalta, jos kampanjan suorituskyky on alhainen, saatat haluta säätää budjettia alaspäin tai muuttaa strategiaa. Jatkuva seuranta auttaa varmistamaan, että budjetti käytetään tehokkaasti ja että kampanja saavuttaa asetetut tavoitteet.

Yksi yleisimmistä hakukonemarkkinointi-kampanjan haasteista on korkeat klikkauskohtaiset hinnat (CPC), jotka voivat vaikuttaa merkittävästi kampanjan kustannuksiin ja kannattavuuteen. Tämä korostaa tarvetta tarkkaan avainsanojen valintaan ja budjetin optimointiin. Keskitymällä kohdennettuihin ja korkean aikomuksen omaaviin avainsanoihin voit parantaa kampanjasi tehokkuutta ja saada enemmän laadukkaita klikkauksia samalla budjetilla.

Lisäksi, avainsanojen valinnassa on otettava huomioon kilpailu markkinoilla. Tietyt avainsanat voivat olla hyvin kilpailtuja, mikä nostaa niiden hintaa ja vaikeuttaa näkyvyyden saavuttamista. Siksi on tärkeää tehdä perusteellista tutkimusta avainsanojen kilpailutilanteesta ja valita strategisesti avainsanoja, jotka tarjoavat hyvän tasapainon näkyvyyden ja kustannusten välillä.

Toinen merkittävä haaste on kampanjan tehokkuuden mittaaminen. On tärkeää seurata ja analysoida kampanjan suorituskykyä säännöllisesti käyttämällä analytiikkatyökaluja, kuten Google Analyticsia ja AdWordsin raportointityökaluja. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mitkä mainokset ja avainsanat toimivat parhaiten, ja tekemään tarvittavia säätöjä kampanjan optimoimiseksi. Lisäksi A/B-testaus mainoskopioille ja laskeutumissivuille voi antaa arvokasta tietoa siitä, mikä resonoi parhaiten kohdeyleisösi kanssa ja auttaa optimoimaan kampanjasi maksimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi.

Mainonnan kohdennuksella tarkoitetaan strategista prosessia, jonka tavoitteena on varmistaa, että mainosviestit saavuttavat erityisesti ne ihmiset, jotka todennäköisimmin ovat kiinnostuneita tuotteista tai palveluista. Tämä prosessi perustuu usein demografisiin, käyttäytymiseen liittyviin tai sijaintiin perustuviin tietoihin, jotka auttavat määrittelemään ja hahmottamaan kohdeyleisön. Kohdennuksen tarkoituksena on tehdä mainonnasta tehokkaampaa ja kustannustehokkaampaa, koska se varmistaa, että mainosbudjettia käytetään viisaasti tavoittamaan oikeat ihmiset oikealla viestillä.

Sen sijaan, että mainostaisi laajalle ja epämääräiselle yleisölle, kohdennetussa mainonnassa yritykset analysoivat ja hyödyntävät tietoja yleisön mieltymyksistä, käyttäytymisestä, ostohistoriasta tai jopa sosiaalisesta mediakäyttäytymisestä. Esimerkiksi, jos yritys myy lastenvaatteita, sen kohdennettu mainonta voi keskittyä nuoriin vanhempiin tietyillä alueilla, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta lastentarvikkeisiin aiempien ostosten tai online-käyttäytymisen perusteella. Tämä lähestymistapa ei ainoastaan paranna mainonnan tehokkuutta vaan myös parantaa asiakaskokemusta tarjoamalla heille relevanttia ja kiinnostavaa sisältöä.

Hakukonemarkkinointi tehokkuuden mittaamisessa keskitytään usein seuraaviin avainindikaattoreihin:

 • Klikkausprosentti (CTR): CTR kertoo, kuinka suuri osa mainoksesi nähneistä ihmisistä on klikannut sitä. Tämä on tärkeä mittari, koska se auttaa ymmärtämään, kuinka houkutteleva ja relevantti mainoksesi on kohdeyleisöllesi.

 • Konversioaste: Konversioaste mittaa, kuinka suuri osa mainoksesi klikanneista käyttäjistä suorittaa halutun toimenpiteen, kuten ostoksen, lomakkeen täytön tai uutiskirjeen tilauksen. Tämä on kriittinen mittari, koska se kertoo, kuinka tehokkaasti mainoksesi muuttaa liikenteen toivotuiksi toimiksi.

 • Sijoitetun Pääoman Tuotto (ROI): ROI mittaa, kuinka paljon olet ansainnut suhteessa siihen, kuinka paljon olet sijoittanut mainoksiin. Se on olennainen mittari kampanjan taloudellisen tehokkuuden arvioimiseksi.

 • Kustannus Per Klikkaus (CPC): CPC kertoo, kuinka paljon keskimäärin maksat yhdestä klikkauksesta mainokseesi. Tämä mittari on tärkeä budjetin hallinnan ja kustannustehokkuuden kannalta.

 • Kustannus Per Konversio: Tämä mittaa, kuinka paljon rahaa kuluu keskimäärin yhden konversion saavuttamiseen. Se on tärkeä mittari, kun arvioidaan kampanjan tehokkuutta ja sen vaikutusta liiketoiminnan tuloksiin.

 • Laatuindeksi: Google ja muut hakukoneet arvioivat mainoksiasi ja niiden sivustoja käyttämällä laatuindeksiä, joka vaikuttaa mainostesi sijoitteluun ja CPC:hon. Laatuindeksi perustuu mainosten ja laskeutumissivujen relevanssiin sekä käyttäjäkokemukseen.

 • Sivuston Liikenteen Laatu: Tarkkaile liikenteen laatua analytiikan avulla – esimerkiksi kuinka kauan kävijät viipyvät sivustollasi, kuinka monta sivua he selaavat ja poistumisprosentti.

 • Hakusanojen Suorituskyky:

  Avainsanojen analysointi ja niiden vaikutuksen seuranta on keskeistä SEM-kampanjan menestyksen kannalta. Tarkastelemalla, mitkä avainsanat tuottavat eniten liikennettä ja konversioita, voit tehdä tarkempia päätöksiä budjetin käytöstä ja kampanjan optimoinnista.

  On tärkeää tunnistaa ne avainsanat, jotka tuottavat suurimman osan liikenteestä ja konversioista. Analysoimalla kampanjan suorituskykyä ja hyödyntämällä analytiikkatyökaluja, kuten Google Analyticsia, voit saada tietoa siitä, mitkä avainsanat johtavat eniten kävijöitä verkkosivustollesi ja mikä avainsanoista tuottaa parhaiten haluttuja toimintoja, kuten ostoksia tai liidien keräämistä.

  Kun olet tunnistanut tehokkaimmat avainsanat, voit säätää budjettiasi ja strategiaasi niiden mukaan. Lisää budjettia niille avainsanoille, jotka tuottavat parhaita tuloksia, ja vähennä budjettia vähemmän tehokkailla avainsanoilla. Tämä mahdollistaa resurssien optimaalisen käytön ja varmistaa, että panostat eniten niihin avainsanoihin, jotka todennäköisimmin tuottavat parhaita tuloksia.

Hakukonemarkkinointi  kustannukset voivat vaihdella laajasti, ja ne riippuvat monista tekijöistä. Tässä on joitakin avaintekijöitä, jotka vaikuttavat SEM-kampanjoiden hintaan:

 • Avainsanojen Kilpailu: Yksi suurimmista kustannustekijöistä on avainsanojen kilpailutaso. Suosituimpien ja kilpailtujen avainsanojen hinta on korkeampi, koska useampi mainostaja yrittää saada mainoksensa näkymään näillä hakusanoilla.

 • Klikkauksen Kustannus (CPC): CPC (Cost Per Click) tarkoittaa summaa, jonka maksat yhdestä klikkauksesta mainokseesi. CPC vaihtelee avainsanojen kilpailun, laatuindeksin ja muiden tekijöiden mukaan.

 • Päivittäinen Budjetti: Voit asettaa päivittäisen budjetin SEM-kampanjallesi, joka määrittää, kuinka paljon olet valmis käyttämään mainontaan päivittäin.

 • Kampanjan Laajuus: Kampanjan laajuus ja kesto vaikuttavat kokonaiskustannuksiin. Laajemmat kampanjat, jotka kattavat useita avainsanoja ja maantieteellisiä alueita, maksavat enemmän.

 • SEM-ammattilaisen Palkkiot: Jos käytät SEM-ammattilaista tai markkinointitoimistoa kampanjasi hallinnointiin, heidän palvelumaksunsa lisätään kokonaiskustannuksiin.

 • Optimointi ja Testaus: Jatkuva kampanjan seuranta, optimointi ja A/B-testaus ovat tärkeitä kampanjan tehokkuuden parantamiseksi, mutta ne voivat myös lisätä kustannuksia.

 • Alueelliset Eroavaisuudet: Eri maantieteellisillä alueilla on erilaiset markkinatilanteet ja kilpailutasot, mikä voi vaikuttaa kustannuksiin.

Kokonaiskustannukset riippuvat yrityksesi tavoitteista, valituista avainsanoista ja markkinointistrategiasta. On tärkeää muistaa, että SEM tarjoaa joustavuutta budjetoinnissa, ja voit säätää kampanjan kokoa ja kustannuksia liiketoimintasi tarpeiden mukaan. Purjemedia auttaa sinua määrittämään budjetin, joka vastaa liiketoimintasi tavoitteita ja tarjoaa parhaan mahdollisen sijoitetun pääoman tuoton.

Hakukoneissa suoritettuun mainontaan liittyvät kustannukset voivat vaihdella suuresti riippuen useista tekijöistä, kuten mainosten sijainnista ja koosta, avainsanojen kilpailusta ja mainoskampanjan budjetista. Yritysten on kuitenkin tärkeää suunnitella tarkasti, kuinka paljon he ovat valmiita sijoittamaan hakukonemarkkinointiin, jotta he voivat saavuttaa toivotut tulokset.

Yksi yleisimmistä markkinoinnin hinnoittelumalleista hakukoneissa on PPC (Pay-Per-Click), jossa mainostaja maksaa vain silloin, kun käyttäjä napsauttaa mainosta. PPC-mainonnan hinta riippuu useista tekijöistä, kuten kilpailusta avainsanoista, mainoksen sijainnista, käyttäjän sijainnista ja ajankohdasta. Google Adsin kautta mainostajat voivat asettaa PPC-hinnan, joka vaihtelee usein muutamasta sentistä useisiin euroihin per napsautus.

Esimerkiksi, jos yritys haluaa käyttää hakukoneissa suoritettua markkinointia edistääkseen uutta tuotettaan, he voivat asettaa Ads-mainoskampanjan ja valita avainsanat, jotka liittyvät tuotteeseen. He voivat asettaa budjetin mainoskampanjalle ja määrittää maksimi-PPC-hinnan, jonka he ovat valmiita maksamaan yhdestä napsautuksesta. Jos maksimi-PPC-hinta on 1,50 euroa ja mainoksen keskimääräinen napsautushinta on 0,80 euroa, yritys voi saada noin kaksi napsautusta per budjetti-euro.

On tärkeää huomata, että SEM-markkinoinnin kustannukset eivät rajoitu vain mainosten napsautushintaan. Mainostajan on otettava huomioon myös muut kustannukset, kuten mainosluokituksen parantaminen, mainosten laatutason ylläpito ja A/B-testaus. Kaikki nämä tekijät voivat vaikuttaa markkinoinnin kustannuksiin.

Nosta yrityksesi uudelle tasolle Purjemedian avulla!
Lähetä meille sähköpostia

info@purjemedia.fi

Soita meille

+358 50 326 8338

Lähetä meille viestiä

Kirjoita meille viestiä suoraan lomakkeen kautta. Voit valita haluamasi palvelun suoraan listasta ja palaamme sinulle mahdollisimman pian

Seuraa meitä somessa!